Uzay Madenciliği: Asteroit 101955 Bennu
NASA dün OSIRIS-REx uzay aracını Atlas V roketinin yardımıyla uzaya yolladı. Araç çeşitli aşamalardan geçerek Bennu asteroitine konacak. Eminim birçoğumuz bu asteroiti ilk kez duydu. Ancak ilerleyen yıllarda özellikle 2018 yılında bu gök cisminin ismini daha fazla duyacağız. Bununla birlikte Bennu uzayda maden toplanan ilk gök cismi olacak. Biz de bu gök cisminin önemini görerek hakkında bilgileri sizler için derlemek istedik
101955 Bennu Hakkında Bilgiler
Gök cismi ilk olarak 11 Eylül 1999 yılında tespit edildi ve ismini Mısır mitolojisinden aldı. Şu an Güneş Sistemi'ne yaklaşmakta ve bu hızla 2100'lu senelerde Güneş Sistemi'nin içine girmiş olacak. Bilim insanları 2014 yılında gelişen teknolojiyle beraber gök cismini daha net görüntüledi ve piramite benzer bir yapıda olduğunu ortaya koydu.
Bennu'nun çapı yaklaşık 500 metre. Gök cismi siyah düzeyi ve karanlık görünümüyle bilim insanlarına ipuçları veriyor. Nitekim birçok bilim insanı gök cismi üzerinde karbon bulma ihtimalini yüksek görüyor. Ayrıca bilim insanları 22. yüzyılda az da olsa Bennu'nun Dünya için tehlikeye yol açabilecek bir rota çizebileceğini düşünüyor ancak bu ihtimal çok çok düşük seviyede.
Asteroitin diğer adı: 1999 RQ36
YORUM YAPIN