Buzullar Altında Yaşam Uzayda Yaşamın Habercisi Mi?
Uzun yıllar buzullar altında araştırma yapan bilim insanları, 15 milyon yıl boyunca Güneş ışığı görmemiş bir canlı türüne rastladı. Denizaltılarla yürütülen çalışmalar sonucu tek gözü bulunan "suayısı" ismi verilen bir canlı türü keşfedildi.
Oldukça küçük olan canlı türü, yaşadığı ortam ve Güneş ışığından yoksun olarak hayatta kalabilmesi gibi özellikleriyle uzayda yaşayabilecek canlı türleri arasında gösterildi. Daha önceki aylarda bu canlı türünün uzaya gönderildiğini ve tekrar canlı olarak geri döndürüldüğünden bahsetmiştik. Ancak araştırma, canlının bulunması ve koşullarının araştırılmasıyla da sınırlı kalmadı anlaşılan. Nitekim bilim insanları suayısının Jüpiter'in buzullarla kaplı yüzeyinin altında ve Mars'ta da bulunabileceğini hatta yaşamına devam edebileceğini düşünüyor. Bu bakımdan bu canlı türü ilerleyen yıllardaki araştırmalarda kullanılacak ve uzayda diğer gökcisimlerinde nasıl adaptasyon geçireceğine bakılacak.
Umarız buzla kaplı gezegenlerin alt kısımlarında da buna benzer canlılar keşfedilir ve canlılığın başka gezegen ve gökcisimlerinde de olduğunu ilk kez tam anlamıyla keşfedilmiş olur.
YORUM YAPIN