1480 Işık Yılı Uzaklıkta Garip Hareketlilik!
NASA'nın gezegen avcısı Kepler Teleskobu 1480 ışık yılı uzaklıkta ilginç bir durumla karşılaştı. Samanyolu Galaksisi içinde bulunan KIC 8462852 isimli bir yıldızın yörüngesinde normal olarak gezegenler ve çeşitli gök cisimleri mevcut.
Bilim insanları bir yıldızın etrafındaki gezegenleri ve cisimleri saymak için yıldızın ışığını kesmesini baz alır. İlk olarak yıldızın normal olarak yaydığı ışık saptanır daha sonra ise bu ışığın ne kadar süre ve nasıl kesildiğine bakılarak gök cisimlerinin varlığı bulunur.
Tüm araştırmalarını bu bağlamda yapan bilim insanları, yıldızın ışığını kesen cisimlerden birinin normal dışı hareket ettiğini saptadı. Farkedilen cismin yıldızın ışığını %20 kestiği saptandı ancak bu rakam şimdiye kadar yapılan keşiflerde maksimum %15 oranındaydı. Ayrıca bu cismin yıldız etrafında dönüşü ise 80 gün ile 5 gün arasında değişiyor. Yani oldukça düzensiz ve zaman zaman hızlanıp alçalan bir hıza sahip.
Bu cismin ne olduğu bilinmez ancak birşeyi unutmamak gerekir. Bu cisim 1480 ışık yılı uzaklıkta yani 1480 yıl önce şu an bizim gördüğümüz konumdaydı. Belki de şu an orda değil. Belki de 1480 yıl önce bizim gördüğümüz konumda bulunan bir uzay aracıydı ve şu an evrenin başka noktalarında. Düşünmesi bile heyecanlı..
YORUM YAPIN